Gözden kaçırmayın

Genç girişimciler Çorlu TSO’da bir araya geldiGenç girişimciler Çorlu TSO’da bir araya geldi

Törene Vali Soytürk’ün yanı sıra; Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt,  İl Milli Eğitim Müdür V. Abdullah Nair, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

HAYIRLI OLSUN

Ardından Gelişim Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçay ve Başkan Yardımcısı Vedat Yavuz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Kaymakamı Murat Eren konuşma yaparak temelleri atılan eğitim yuvasının hayırlı olması temennilerinde bulundular.

“TAM 97 OKULA DOKUNDUK”

Temel Atma Töreni’nde konuşan Vali Soytürk, “15 aydır Tekirdağ’da çalışıyorum. 15 aydır en önem verdiğimiz konuların başı eğitim. İki temel sorunumuz var. Bir tanesi okullar deprem yönetmeliğine uygun mu diye bakılmış. İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın ilimizde valilik yaptığı dönemde yapılmış. Eğer deprem yönetmeliğine uygun değilse yıkılmış ya da güçlendirme yapılmış. Fakat bu işleri yapabilecek teknik kapasite yılda 10-15 okulla sınırlı olduğu için 100’ün üzerinde okulla uğraşmak biraz zor olmuş. Belediyelerimizden ve OSB’lerimizden yeni mimarlar, mühendisler görevlendirdik ve işleri hızlandırdık. Bir taraftan da Ankara’ya çok sık gittik. Bürokratik anlamda sürecek evrakları hızlıca olumlu şekilde aldık. Ne yaptık? Tam 97 okula dokunduk. Hakikaten bu önemli bir sayı. Bu 97 okulun yirmi üç tanesi hayırseverlerin, yani ortalama yüzde yirmi beşini hayırseverler yapıyor. Bunun geri kalanını biz YİKOB olarak yapıyoruz, bir kısmını da TOKİ olarak yapıyoruz. Güçlendirmelerin büyük bir kısmı bitti, bir kaç tane kaldı. Onları da toparlıyoruz. Dolayısı ile yaklaşık bir, bir buçuk yıl sonra genel olarak ildeki eğitimdeki okul sorununun büyük bir kısmını çözmüş olacağız” dedi.

“SANAYİDEN KAYNAKLI OLARAK YOĞUN GÖÇ ALIYOR”

Soytürk, “Malkara’da, Hayrabolu’da, Şarköy’de yoğun bir nüfus gelişimi olmadığı için, orada uzun süre bir okul ihtiyacı da olmayacak. İkinci problem diyeceğim konu da şu; Çorlu, Çerkezköy, Ergene, Kapaklı gibi ilçelerimiz, sanayiden kaynaklı olarak yoğun göç alıyor. Yılda yirmi beş bin ila otuz bin arası nüfusumuz artıyor. Bu şu demek; yılda ekstradan on okul daha yapmamız gerek. Dolayısı ile bu iki sorunu kademeli olarak birlikte yürütebilirsek bence okul sorunumuz kalmayacak. Büyük kısmını, yani 97’lik kısmını bitirdiğimizde, yılda on tane okul yapabilirsek bu sıkıntıyı çözmüş olacağız diye düşünüyorum. Peki, Çorlu’da ne yapıyoruz? Çorlu’da bugün temelini attığımız okulla birlikte 11'inci okulumuz. Dokunduğumuz, devam eden, yakında bitecek olan 11'inci okulumuz. Ancak yirmi dört derslikli dört okulumuz var ki; Bakanlık’tan ihale onayını da aldık. Belediyemiz onun dosyalarının hazırlanması, zemin etüdü gibi konularda yardımcı oldular. Bir aksilik olmaz ise bir kaç hafta sonra bunların ihale tarihini de almış olacağız. Bir okulumuz daha var yılan hikayesine dönmüş. 15 Temmuz okulumuz var. Onun da dosyası bitmek üzere, inşallah onu da yaparsak toplam Çorlu'da on beş okula dokunmuş, bir kısmını bitirmiş, yaklaşık bir yıl, bir buçuk yıl içerisinde de geri kalanını tamamlamış olacağız. Burada birçok kişinin emeği var. Başta Sayın Milli Eğitim Bakanımızın var. Bakan Yardımcılarımızın var. İki Genel Müdürümüz var ki; hakikaten bize çok yardımcı oldu. İnşaat Emlak Genel Müdürümüz ile Strateji Başkanımız. Allah onlardan razı olsun. Bazen iki günde bir evrakı topladı, aldı, bitirdi, gönderdiler. İlimizde de Kaymakamlarımız başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz, Okul Müdürlerimiz olağanüstü çalıştı. İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Abdullah Nair Bey, bu işte çok emeği var, Allah ondan da razı olsun. Sözümü bugünkü hayırlı işin sahipleri olan, Gelişim Tekstil’in değerli yöneticilerine teşekkür etmekle tamamlayayım. Allah onlardan razı olsun. Bu tesisin, gençlerimize, Türkgücü’ne, ilçemize, ilimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN