Gözden kaçırmayın
Gürcün, Suat Toktaş’ı Marmara Cezaevi’nde ziyaret ettiTBMYO, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz, COST CA22161- (FLAVOURsome) Projesi Çalışma Grubu’na ve TBMYO, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Figen Taşcı Durgut, COST CA22134- (FoodWaStop) projesi Çalışma Grubu’na kabul edildi.
AVRUPA’NIN FARKLI ÜLKELERİNDEN UZMANLAR BİR ARAYA GELECEK
CA22161- Future of plant-based food: Bridging the gap of new proteins and FLAVOURsome (FLAVOURsome) ve CA22134- Sustainable Network for Agrofood Loss and Waste Prevention, Management, Quantification and Valorisation (FoodWaStop) projeleri, 2027 yılına kadar yürütülecek olup Avrupa’nın farklı ülkelerinden uzmanları bir araya getirerek, sürdürülebilir tarım, gıda kaybı ve israfı gibi küresel sorunlara yönelik yenilikçi çözümler geliştirmeyi hedefliyor. *COST programı, bilim insanları ve araştırmacılar arasında disiplinlerarası iş birliğini teşvik eden uluslararası bir ağ olup, yenilikçi araştırmaları desteklemektedir.
ULUSLARARASI PROJELERDE DAHA ETKİN OLMAYA TEŞVİK EDİYOR
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan konuyla ilgili yapılan açıklamada “Meslek Yüksekokulumuz, akademisyenlerini uluslararası projelerde daha etkin olmaya teşvik ederken, sürdürülebilir tarım ve gıda yönetimi konularında yenilikçi araştırmaların geliştirilmesi için yapılan çalışmaları desteklemektedir” denildi.
Haber / Fatma ALADAĞ ASLANLI
Yorumlar
Yorum Yap