Çorluspor Gebze'yi devirdi farkı ikiye düşürdü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta lider ve takipçisini karşı karşıya getiren maça Çorluspor 1947 sahasında Gebzespor'u konuk etti.

Çorlu 29.01.2024 14:41:00 0
Çorluspor Gebze

 

İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde goller bulan Çorluspor karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak rakibi ile arasındaki puan farkını ikiye düşürdü.

Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Pazar günü oynanan karşılaşmaya Çorluspor 1947 Emre Şanal, Miraç Aslan, Hüseyin Ayan, Fırat Güneş, Tamer Öztürk, Gökhan Çamur, Kerim Deler, Serdal Öz, Emin Akyıldız, Necati Önal, Ali Arashan Altuntaş kadrosu ile çıkarken, Gebzespor ise karşılaşmaya Sercan Yılmaz, Ömer Çoban, Selman Çiftkanatlı, Alperen Yazıcı, Batuhan Boyoğlu, Burak Baba, Eyüp Ensar Bozkurt, Mehmet Tosun, İliyaz Işık, Adem Parlak, Ömer Faruk Can kadrosu ile çıktı. 

 


İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI 


Karşılaşmaya Çorluspor 1947 taraftarları ile deplasmana gelen Gebzespor taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmaya taraftarı önünde üç puan parolası ile başlayan Çorluspor 1947 geliştirdiği ataklarda arzuladığı gole kavuşamadı. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde ev sahibi ekip Ömer Faruk Can ile mutlak pozisyondan yararlanamadı. Kaleci Emre Şanal ile karşı karşıya kalan Ömer Faruk yüzde yüzlük pozisyonu da kaçırmış oldu. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. 


ÇORLUSPOR 1947 ÖNE GEÇTİ 


Karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan Çorluspor 1947 sağlı sollu ataklarla galibiyet golünü aradı. Karşılaşmanın 62’inci dakikasında Çorluspor 1947 arzuladığı gole ise kavuştu. Sağ kanattan gelişen atakta Kerim’in ortasını iyi takip eden tecrübeli oyuncu Serdal Öz kafa vuruşu ile Çorluspor 1947’yi karşılaşmada öne geçirdi. 


PUAN FARKI İKİYE DÜŞTÜ 


Gelen golle birlikte rahatlayan Çorluspor 1947 kontrollü bir oyun ortaya koyarken, Gebzespor ise beraberlik için yüklendi. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda sahneye çıkan 17 yaşındaki genç yıldız Osman Gümüş topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’yi karşılaşmada 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmadı ve karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorluspor 1947 bu galibiyetle birlikte lider Gebzespor ile arasındaki puan farkını ise ikiye indirmiş oldu. 

 


ÇOK MUTLUYUZ


Karşılaşmanın ardından konuşan Çorluspor 1947 Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş, “ Üç yıldır mücadele ettiğimiz ligde sadece kendi evimizde Bayburt’a mağlup olmuştuk. Bunu her zaman iş kazası olarak gördük. Bugüne kadar kendi evimizde hiçbir derbiyi kaybetmedik. Stadyumu tıklım tıklım dolduran taraftarımız önünde kenetlenerek çok güzel oyunla karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldık. Kazandığımız için çok mutluyum. İlk maçta rakibimize tek golle mağlup olmuştuk. Bugünde maçı 2-0 kazanarak avantajı elimize geçirdik. Muhteşem taraftara her zaman galibiyet ve şampiyonluk yakışır. 

 

Üç yıldır şampiyonluğa gidiyoruz. Son maçlarda şansız şekilde 3.lige çıkamadık. Bu sene inşallah olacak. Geçen sene sekiz puanı kapattık. İki puan her türlü kapatır. Futbolcu kardeşlerimiz sahada ruhunu ortaya koyuyorlar. Hepsini tebrik ediyoruz. Bizi yalnız bırakmayan yönetim kurulu ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Bu galibiyet Çorlu camiasına armağan olsun. İnşallah layık olduğumuz 3.lige gideceğiz. Taraftarlarımız ‘Sensiz olmaz’ diyerek bu tribünleri dolduruyor. Hikaye devam ediyor. Doldurmaya da devam etsinler. Önümüzdeki maçları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz” dedi. 


Haber/Faik Onur KAYA


0282 747 65 10