Gözden kaçırmayın

Çerkezköy’de gençlerin tekme tokat kavgası kameradaÇerkezköy’de gençlerin tekme tokat kavgası kamerada


Toplantıya Çorlu’da cenazeye katılan ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin katılmazken, toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Toplantının bir diğer gündem maddesinde 2024 yılı Mayıs ayına ait gelir gider bütçe izleme raporları ve mizan görüşülürken, Mayıs ayı gelirinin 2 milyon 677 bin 645 TL, giderinin 1 milyon 807 bin 446 TL olduğu, kasa mevcudunun 27 bin 451 TL, banka mevcudunun 12 milyon 792 bin 762,81 TL olduğu ifade edildi.

İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, üçüncü gündem maddesinde ÇTSO Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar tarafından odanın faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

BASIN BİR MİLLETİN MÜŞTEREK SESİDİR

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan dilek ve temenniler kısmında konuşan meclis üyesi Gazeteci Şaban Kardeş, “Oda kurulduğundan bu yana OSB’ler de paydaşlardan birisidir. Geçtiğimiz ay Veliköy OSB’de seçim oldu. Gazeteci olarak takip ettim. ÇTSO’dan her dönem burada temsilci bulunmasına rağmen bu dönem yönetimde kimse yok. Bunu nasıl izah edeceksiniz.

İlk kez üyesi paydaşı olan ÇTSO yönetimde söz sahibi değildir. Ayrıca 3-4 ay önce mecliste bir karar alınmış basın dilek ve temenniler kısmında dışarıya davet edilmişti. Ben de o günden itibaren dilek ve temenniler kısmında basının olmadığı yerde benim olmamın abes olduğunu söyleyip katılmama kararı almıştım. Şimdi geçtiğimiz aylarda basın ile bir araya geldiğinizi söylediniz. Basın bir milletin müşterek sesidir. Meclis üyelerinin huzurunda bir kez daha soruyorum. Bunun sadece o gün geçerli olduğunu söylediniz. Basın mensupları dilek ve temennilerde dışarıya çıkarılmalı mı? Çıkarılacak mı? Bunu net dille ifade etmenizi istiyorum” dedi.

BASIN MENSUPLARINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Toplantıda yanlış anlaşıldığını ifade eden Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, “O gün özel bir konuşma yapılacağı için basını dışarıya davet ettim. Basın her seferinde dışarıya davet edilmemektedir. Kısacası benim tarafımdan yanlış ifade edilmiştir. Yanlış anlaşılmaya sebep verdiğim için özür diliyorum. Basın özel görüşmeler dışında tüm dilek ve temennilerde dışarıya davet edilmeyecek” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Erdoğan’ın ardından konuşan Gazeteci Şaban Kardeş, “Basın mensupları da sizlere özel konuşmalarda anlayış gösterecektir. Özür dilemeniz de gazeteciler adına yeterlidir. Özür dilemek de bir erdemliktir. Gazeteci arkadaşlarımız adına da sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

NEDEN TARAFSIZ OLUNDU

Kardeş’in ÇTSO’nun Veliköy OSB’nin yeni yönetimde neden olmadığı ile ilgili sorusunu da cevap veren Erdoğan, “ Bundan önceki dönemlerde Veliköy OSB’nin yönetiminde ben vardım. Bu dönem olamadık. Başkan burada olsaydı da neden olmadığımızı anlatsaydı. Bunun muhatabı yönetim kurulu ve başkanıdır. Biz bu seçime oda olarak neden müdahil olmadık. Neden tarafsız olundu. Beş sandalyeden bir tanesi neden ÇTSO’ya ait değildir” dedi.

YÖNETİMDE OLMAMIZ GEREKİYORDU

Oda olarak seçimlere tarafsız kaldıklarını ifade eden ÇTSO Başkanvekili Sinan Sifil, “Seçime giren iki aday da bizim üyemizdi. O yüzden oda olarak seçimlere tarafsız kaldık. Müteşebbis heyette ise bir arkadaşımız bulunuyor” dedi. Odanın yönetimde olmamasının ciddi bir problem olduğunu kaydeden ÇTSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, “Yönetimde olmamız gerekiyordu. Kapaklı ve Yalıboyu seçimlerinde de aynı senaryolar olacak mı? Bana göre olacak. Biz sadece her yıl üzerimize düşen payı vereceğiz fakat yönetimde söz sahibi olamayacağız” açıklamasında bulundu.

MÜTEŞEBBİSTE VAR OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMELİYİZ

Belediyelerin OSB’lerde paydaş olduğunu kaydeden meclis üyesi Gökay Keleşoğlu, "Veliköy OSB Müdürlüğü kendi seçimine giderek oluşumunu bir ileriye taşıdı. Yüzde 70 doluluğa ulaştığında belediye ve ÇTSO’yu işin içinden çıkartacaktır. Belediyenin kısmında yönetime girdik ama yine de kendi fikrim ne belediyenin ne de sanayicinin vereceği kararlar içinde bulunuyor olması şart değildir. Ekonomik olarak paydaş olabiliriz.

Sanayi kuruluşları bu bölgeye istihdam getiriyor. O sanayi kuruluşları asıl odamızın öz sermayesini oluşturan gelirlerimizi karşılıyor. Bizim buraya katma değer sanayi ve sanayici getirmemiz gerekiyor. Yönetimde olmadan yapabilirsek sorun olmayacaktır. Ayrıca oda olarak müteşebbiste var olduğumuzu da hissettirmemiz gerekiyor” dedi.

SAHİL YOLU YAPILIYOR

Keleşoğlu’nun ardından konuşan Meclis Başkanı Erdoğan, “Aynı ilişkileri belediye olarak dışarıdan sürdürebilirdiniz. Siz neden bir sandalyeden feragatte bulunmadınız. Bunu Belediye Başkanı Vahap Akay’dan bizzat talep ettim” dedi. Son olarak konuşan gazeteci Şaban Kardeş, “Veliköy OSB’de yollar yapılıyor. Bunu haber yaptık. Fotoğraflara baktığımda sanayi yolu değil de sahil yolu yapıldığını görüyoruz.

Oysaki bu yolu kullanacak üyelerimiz ve esnafımızdır. Yönetimde bir arkadaşımız olduğunda bu sorunları kendisine iletebilirdik. O da bu hakkı orada arardı” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA