Gözden kaçırmayın

Kapaklı Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını yaptıKapaklı Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını yaptı


Açılış ve yoklama ile başlayan kongrede divana Kadir Arıcı, Sami Cambaz ve Kemal Özel oy birliği ile seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde başkanlık divanına imza yetkisi verilmesi maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde yönetim faaliyet raporunun ve denetim kurulu raporunun okunması ve ibrası görüşüldü.

KAPAKLISPOR BU İLÇENİN KÖKLÜ KULÜBÜDÜR

Kulübün faaliyet raporunu okuyan Kulüp Başkanı Cengiz Vural, " Gençleri spora yöneltmek, barış içinde spor yapmalarını sağlamak birinci önceliğimiz oldu. Yönetime başladığımız 25 Mayıs 2022 tarihinden itibaren futbol takımımız Süper Amatör ligde, basketbol takımımız ise basketbol 2.liginde mücadele ediyordu. Futbol takımımız 2022-2023 sezonunu ikinci sırada tamamlayıp, play-off maçında Tekirdağspor'u mağlup ederek Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanmıştır. Basketbol takımımız büyük başarı ortaya koyarak TBL'ye yükseldi. Futbol ve basketbol sezonlarında çok büyük bütçeli takımlara karşı başa baş mücadele edip yoluna iyi şekilde devam etmiştir. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren alt yapıya önem vermiş olup, görev süremizde alt yaş kategorilerinde de mücadele edip başarı sağladık. Yönetim kurulu olarak misyonlarımız arasında yer alan hedeflerimizin sadece futboldan ibaret olmadığını güreş, basketbol, kickboks ve diğer bireysel sporlarla birlikte gösterdik. Kulübümüzü hem yerelde hem de ulusalda temsil etme fırsatı bulduk. Bu süre zarfında Kapaklıspor'u marka kulüp haline getirdik. Bunu yaparken de kimseden çekinmedik kimseden de korkmadık. Elimizden geldiğince Kapaklıspor'un menfaatlerini ön plana çıkartarak ismini tüm Türkiye'ye duyurduk.Bu süre zarfında bana ve yönetimimize vermiş olduğunuz desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Kapaklıspor bu ilçenin köklü kulübüdür. Diğer kulüplerimize de kendi kategorilerinde başarılar diliyorum" dedi.

Kulübün denetim kurulu raporunu Kemal Özel okurken, denetim ve yönetim faaliyet raporu da oy birliği ile kabul edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin beşinci maddesinde basketbol şubesinin pasif ve aktif varlıklarının devri konusunda yönetime yetki verilmesi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi ile alakalı konuşan Kulüp Başkanı Cengiz Vural, " Kulübümüz dernek statüsünden çıkıp Gençlik Spor Bakanlığına bağlandı ve bakanlık kulübü denetliyor. Tüzükte de bu kararın alınması için 127 üye sayısının 3'te 2 çoğunluğunun sağlanması gerekiyor. Sağlandığı sürece bu iş kabul ediliyor. Basketbol şubesinin devam etmesinden yanayım. Üye sayısı da buna yeterli değil. Bu maddeyi iptal ediyoruz" dedi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

YENİ BAŞKAN SEMA HÜR OLDU

Bir sonraki gündem maddesinde yer alan hukuki işlerin takibi için yönetime avukat tutma yetkisi verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde yeni yönetim ve denetim kurulunun seçilmesine geçildi. Mevcut başkan Cengiz Vural'ın aday olmadığı seçimde yönetim kurulu üyesi Sema Hür başkan adayı oldu. Hür'ün başkanlığı ise oy birliği ile kabul edildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Sema Hür başkanlığındaki yeni yönetimde İlhan Turhan, Ayhan Erdal, Sami Selvili, Ufuk Eren, Mehmet Öğütçü, Yusuf Ayık, Oktay Yılmaz, Tugay Aydemir, Tahsin Aras, Hakan Değirmenci, Muammer Doğan, Gökhan Türkken, Tahir Eke, Nihat Toprak, Gökhan Çevik, Uğur Arslan, Özge Üngüt, Güven Türüt, denetim kurulunda ise Ercan Yılmaz, Mehmet Özen ve Emre İldiz yer aldı.

KAPAKLISPOR'UN MENFAATLERİNİ ÖN PLANA KOYDUM

Dilek ve temenniler kısmında konuşan eski başkan Cengiz Vural, " 2010 yılında dönemin başkanı Zafer Çavuş'la birlikte Kapaklıspor'a giriş serüvenim oldu. Alt yapıda, a takımda antrenörlük yaptım. Bilal Tokuç ve Nizamettin Çoban başkanlığındaki yönetimde yönetim kurulu üyeliği de yaptım. Bu süreçte Kapaklıspor'un menfaatlerini ön plana koydum. Kapaklıspor'u ne mutlu ki buralara kadar getirdik. Kapaklıspor'a emek veren herkese teşekkür ediyorum. Kapaklı'da vizyonumu tamamlama kararı aldım. Eşim Bodrum'a tayinimizi istedi. Ağustos ayında da ilçeden ayrılacağım. Kapaklı benim hep ikinci memleketim oldu. Gaziantepli değil Kapaklılı oldum. Bodrum'da her zaman kapımız da gönlümüz de sizlere açık olacaktır. Süreç zarfında yol insana yoldaşlık yapar. Yoldaşlıkta başarıya götürür. Hepinize sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cengiz Vural konuşmasının ardından geçtiğimiz sezon yönetim kurulunda yer alan isimleri ise plaketle onurlandırdı.

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM

Kulübün yeni başkanı Sema Hür ise yaptığı açıklamada, " Birkaç senedir sizlerle sporun içindeyim. Bugün bana teveccüh gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İki senedir yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarımızla birlikte Kapaklı'da sporda güzel işler yaptık. Kulübün kurucu başkanı ve bugüne kadar görev yapmış başkanlarla tanıştım. Cengiz Başkana ise minnettarım. Kulübün içindeki dinamiklerin nereye vardığını nerelere varabileceğini hep birlikte gördük. Ayrıca daha da ileriye gidebileceğimiz hep birlikte gördük. Yönetimler gelip geçicidir, bu bir bayrak yarışıdır. Ancak kulüpte üyeler gitmiyor. Kalan üye başaran üyedir. Gönüllük başarıdır. Hep birlikte yürüyeceğimizi ve daima da yanımızda olacağınıza da inancım tamdır. Bizde bir üyeyiz ve sizden temsil etme görevini alıyoruz. Bu konuda sonsuz desteğinizi bekliyorum. Yönetimde yer alan arkadaşlarımız ise birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdır. Kapaklı için güzel şeyler yapacağız. Sporun her branşını seviyorum. Briç sporcuyum. Sporu sevmek değil sporun peşinde koşmanın bambaşka şeyler olduğunu hepimiz gördük. Canla başla mücadele edeceğiz. Bıraktığımız yerden değil bulunduğumuz yerden devam edeceğiz. İnşallah destekleriniz ile yepyeni bir Kapaklıspor olacaktır. Bugün kongreye katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Haber/Faik Onur KAYA