Hiçbir dizide insana yapılan yanlışların, ilahi adaletle yapanın karşısına çıkacağı mesajı verilmediği gibi kim ne yaparsa yanına kar kalır mantığı güdülmektedir.
Türk toplumu Müslüman bir toplum olmasına rağmen, yine istisnalar hariç tüm dizilerdeki yaşamlarda Allah yok sayılmış. Yani yaşamın hiçbir alanına Allah’ın insanları gözetlediği ve sevap ve günahların sahibinin küpüne aktığı mesajı verilmemekte.
Yanlış yaşamların empoze edilmesiyle de aileler sorun yaşamakta ve boşanmalar artmaktadır. Bence diziler ülkenin sosyal sorunudur. Bu soruna ciddi bir şekilde el atılmalıdır.
Önemli bir konu ise dizilerdeki oyuncular. Oyuncular yakın çekimlerde senaryoyu uygulamak adına öyle bir kin ve nefret hareketleri yapıyorlar ki, normal yaşamda aynı olayı yaşayan insan böyle bir tepki vermesi için usta oyuncu olması gerekir.
Yeni yeni oyuncular kendilerini kanıtlamak adına, yakın çekimlerdeki hareketlerini izlerken bunun bir oyun olduğunu düşündüğümde en acıklı anlarında bile hayretle gülebiliyorum. Yani artık gülünç oluyorsunuz.
Bence dizi sektörü kendine yeni senaristler ve yeni yönetmenler bulmalıdır. Üniversitelerden yetişen yeni nesile de fırsat verilmelidir.
Yoksa toplumun beyni yıkanmaya devam edilecek.