Gözden kaçırmayın

Çetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdürÇetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. Bu akşam ilk sahuru yapacağız. Rahmet, bereket, mağfiret ayı olan Ramazan ayını ihya edeceğiz. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, bu ayın güzelliğinden nasiplenmesini temenni ediyorum. Bugün Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle Sosyal Yardım ve Destek İşbirliği protokolü imzaladık. İlçemizdeki Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerimiz Evde Bakım ve Destek hizmetimiz kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
BELEDİYE PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Başkan Çetin, belediye personeline de teşekkür ederek “Belediyemiz yönetim ile ilgili Türk Standartları Enstitüsü tarafından teftişten geçirildi. Bugün sonuçlanan görüşmeler neticesinde müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımız huzurunda teftişin olumlu tamamlandığını ve TSE belgesinin verilmesi yönünde kanaat belirttiklerini ifade ettiler. Yakın zamanda bu rapor Ankara’da değerlendirilecek ve belgemizi alacağız. Yönetimde mükemmellik anlayışını adım adım daha yukarıya taşımaya gayret edeceğiz. Tüm belediye personelimizin bu konudaki hassasiyetini, heyecanını, desteğini teşekkürler taçlandırmak istedim. Umuyorum ve diliyorum ki 130 bin nüfuslu ilçemiz gelecek yıllara daha emin adımlarla, daha da kurumsallaşarak bir hizmet kültürünü vatandaşlarımıza yansıtarak büyümeye devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı.
 
ENCÜMEN ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI
 
Meclise sunulan 5 ek maddenin gündeme ilave edilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesi olarak Kapaklı Belediye Başkanlığı 2021 yılı denetim komisyonu raporu okunarak meclise bilgi verildi. Gündem maddesiyle ilgili Başkan Mustafa Çetin ve meclis üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve açıklamaların ardından Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Encümen Üyelerinin Seçimi konulu yazısının müzakeresine geçildi. Meclis üyelerinden Veysel Güven, Yalçın Hal ve Mustafa Önder encümen üye olarak seçildi.
 
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMLE BELİRLENDİ
 
Ardından Yazı İşleri Müdürlüğü’nün İmar Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısı görüşüldü. İmar Komisyonuna AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Metin Kanat, Şakir Demirel, CHP grubundan Turan Çakan, Ender Dubaz seçildi. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının müzakeresine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti grubundan İsmail Akdaş, Naciye Topçu, Nizamettin Çoban, CHP grubundan Muzaffer Yıldıran ve Kemal Kenar seçildi. Ardından Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Tarife Komisyonu Üyelerinin Seçimi konulu yazısının müzakeresine geçildi. Tarife Komisyonuna AK Parti grubundan Yalçın Hal, Halil Yıldırım, İsmail Akdaş, CHP grubundan Erol Özkan ve Tahsin Aras seçildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
 
Komisyon üyelerinin oy birliğiyle seçilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Kapaklı İlçesi İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısının müzakeresine geçildi. Söz konusu madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün Kapaklı İlçesi Atatürk Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve İnönü Mahallesi’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. Maddesine istinaden bölünerek adları ile sınırlarının tespitinin yapılması konulu yazısının müzakeresini içeren gündemin yedinci maddesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi. Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Kültür İşleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin revize edilmesi konulu yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Fatih Mahallesi 727 ada 28 parselde bulunan 56 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazının görüşülmesini içeren gündemin dokuzuncu maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazısının görüşülmesine geçildi. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in, 8 Nisan 2022’de yapılacak genel kurul toplantısında Kapaklı Belediyesini temsil etmeye ve oy kullanmaya vekil tayin edilmesine oy birliğiyle karar verildi.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
 
Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kapaklı İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu ilavesi  konulu yazı da İmar Komisyonu’na havale edildi. Boş Kadro Değişikliği konulu yazının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Öğrenci Kartı Oluşturulması konulu yazı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Belediyenin mülkiyetinde bulunan 1547 ada 2 parselde İmar Planında Spor alanı olan arsanın 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından Pınarça Mahallesi 218 ada 10 parselde bulunan 48,59 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması konulu yazı da oy birliğiyle kabul edildi. Bütçe aktarımı yapılması ve ek bütçe yapılması konusunu içeren ek gündem maddelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Mülkiyeti belediyeye ait Karlı Mahallesi 123 ada 1 parselde kayıtlı 199.455,13 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine “Güneş Enerji Santrali, Biyogaz ve Sera Tesisi” yapılması işi ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Yüksek Planlama Kuruluna yapılacak müracaatlar ve bu konuda iş ve işlemlerin takibi için Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
OY ÇOKLUĞUYLA MECLİSTEN GEÇTİ
 
Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet sepetli platform araç alımını içeren ek maddesinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda 2021 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğu ile meclisten geçti. Başkan Çetin, komisyonlara ilave edilen konuların görüşülerek karara bağlanacağı ikinci oturumun 6 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’da yapılacağı belirtildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA