Gözden kaçırmayın

Çetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdürÇetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır önderliğinde siyasi parti temsilcileriyle iki kez toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kapaklı Çalıştay’ını çok yakın zamanda başlatacaklarını kaydeden Çetin, “ Tüm meclis üyelerimizin, muhtarlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin, hemşehri derneklerimizin, devlet erkanının da katıldığı bir çalıştayı Kapaklı’da başlatmak istiyoruz. Böylelikle bir Kapaklılı bilincini, Kapaklı’da vizyonel hedefleri tartışıp konuştuğumuz, gelecekteki siyasi yelpazeye de ışık tutacak, siyaseti Kapaklı’da yaşayanların yönettiği, Kapaklı içinde ikamet edenleri aktif rol almaya cesaretlendirecek bir çalıştay olacak. Belediye olarak ciddi verilere sahibiz ve bunları da Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ile paylaşacağız. Kaymakam Bayram Sağır önderliğinde bu çalıştayın ilçemize heyecan katacağına inanıyoruz” dedi.
TALEPLERİMİZ OLDU
 
Çetin, “ 27 Nisan tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın daveti üzerine kendisine ziyaret gerçekleştirdim. Ziyarette daire başkanlarıyla birlikte bizleri ağırlayıp Kapaklı’da bu yıl içinde yapacakları projelerle ilgili bilgiler verdiler. Bizlerde bu ziyarette mutabık kaldık. Hep beraber ortak imza altına aldığımız taleplerimiz vardı büyükşehirden. Bunlardan bir tanesi temeli atılan, inşaatı devam eden Engelsiz Yaşam Evi’ydi. Bu yıl içerisinde bitirip hizmete sunulması planlanıyor. Diğer bir konu Vahit İnce Üstgeçidi’nin revize edilip hem engelli vatandaşlarımızın, hem yaşlılarımızın da kullanabileceği bir üst geçit şekline dönüştürülmesiyle ilgili konuydu. Asansör vs yapılacak, üst yapısı yenilecek, daha kullanışlı hale getirilecek denildi” dedi.
 
15 MİLYONLUK BİR PROJE
 
Çetin, Projesi Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan, Bülent Ecevit Parkı’nın altında bulunan ve İlim Yayma Cemiyeti’nden tahsis edilen 22 dönüm bir arazide yapılacak olan Minika Trakya Projesi’ni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Bu konuda mutabık kaldıktan sonra projeyi de onlar hayata geçirecek. Bu proje tahminen 15 milyon TL’lik bir projedir. Bu projenin her şeyi hazır ve ihale aşamasındadır. Eski belediye meydanının düzenlenmesiyle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak daire başkanlarına talimat verdi. Orada bir çalışma yapılacak. Canbazlar Caddesini trafiğe kapatıp güzel bir cadde yapmak istiyoruz. Sağında ve solunda içme suyu hattının yenilenmesi konusu var. TESKİ’nin haziran ayında buranın içme suyu ihalesini işleme koyduğunu ve Haziran ayında kazmayı vuracaklarını taahhüt ettiler. İçme suyu hatları yenilendiği zaman Cambazlar Caddesi’ni şık bir görünüme kavuşturacağız. Bir de büyükşehrin yapmış olduğu Erbay Caddesi’nde ışıklandırmaların led ışıklandırmaya dönüştürülmesiyle ilgili projeyi tamamladıklarını ve ihaleye çıkacaklarını söylediler” diye konuştu.
 
BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ
 
Yıldızkent kavşağı ile alakalı ilgili müteahhitle temas halinde olduklarını ifade eden Çetin, “ Buranın en erken başlaması için İlçe Başkanımız da takibini yapıyor. Buranın bir an evvel başlamasını arzu ediyoruz. Bu konuda da gerekli temaslarımız sürmektedir. Bayram öncesi Şırnak’ta, teröristlere yönelik düzenlenen 'Eren Abluka-5' operasyonunda kayadan düşerek şehit olan ve memleketi Saray’da sonsuzluğa uğurlanan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün’e Allah’tan rahmet, ailesine yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.
 
KOMİSYONDA İTİRAZ ETTİLER
 
Mazeret bildiren Emrah Sevinç, Mustafa Sandıkçı, Serkan Genç, Naciye Topçu’nun katılmadığı toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Millet ittifakı meclis üyelerinin “3 mahalleye bölünen Bahçelievler Mahallesi’nin 1 mahallesine Naim Süleymanoğlu isminin verilmesi” talebine ilişkin önergesi de okunurken, 4 ek gündem maddesi ve 1 önerge gündeme alındı. İsim verilmesi konulu önergeyi Belediye Başkanı Mustafa Çetin komisyona havalesi yönünde karar verirken, ilgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili meclis üyesi Metin Kanat, “ Aynı yer için ilk toplantıda Naim Süleymanoğlu ismini bir mahalleye vermiştik. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar özellikle komisyondaki arkadaşlarımız itiraz ettiler. Biz bu ismi değiştirdik. Şimdi de bu ismin verilmesi için önerge veriyorlar. Bu konuyu komisyonda görüştük, karar meclise geldi. Yeniden komisyonlarda görüşülmeyecek. Biz geçen ay karara bağlanmak üzere meclise havale ettik. Arkadaşlarımız Naim Süleymanoğlu isminin değiştirilmesi için çalışmaların devam etmesi yönünde karar alalım dediler. Sonrasında biz bir tane mahalleye Adnan Menderes, bir tane mahalleye Ömer Halisdemir ismini verdik. Buna bazı arkadaşlarımız komisyonda itiraz etti. Ancak komisyondan oy çokluğu ile geçti. Yeniden komisyona havale edilmesi söz konusu değildir” dedi.
 
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
 
Komisyonda bulanan CHP’li meclis üyesi Turan Çakan komisyonda ne Naim Süleymanoğlu ne de Ömer Halisdemir ismine itiraz etmediklerini kaydederken, Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise konunun ikinci oturumda görüşüleceğini ifade etti. Gündemin ilk maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İsmetpaşa Mahallesi 1548 ada 1 parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği konulu yazısı görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edilirken, Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Kültür İşleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı Yetki ve Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazı ise Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin bir diğer maddesinde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken,  Kapaklı İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu ilavesi konulu yazının İmar Komisyonu’na havale edildi. YKS’ye hazırlanan lise 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinden belediyeye müracaat edenlere öğrenci kartı oluşturulması, bu kartlara aylık 2 GB internet ve Kapaklı Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde kullanılabilecek aylık 50 TL yüklenmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 
20 YIL SÜREYLE TAHSİS EDİLECEK
 
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan belediye mülkiyetinde bulunan 1547 ada 2 parselde İmar Planında Spor alanı olan arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde satışa çıkarılması konulu yazı Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğün ödenek aktarımı konulu yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise  Karlı Mahallesi 123 ada 1 parselde Güneş Enerjisi santrali, Biyogaz ve Sera tesisi, yapılması işinin 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap – İşlet- Devret Modeli çerçevesinde yapılması hakkındaki konu kapsamında yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bir adet sepetli platform araç alımı konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karaağaç Mahallesi 687 ada 5 parselin güneyi ile 701 ada 1 nolu parselin kuzeyinde yer alan park ve rekreasyon alanının 120 metrekaresinin Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne su kuyusu açılmak üzere 20 yıl süreyle tahsis edilmesi ise İmar Komisyonuna havale edildi.
 

 
KESİN HESAP PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
 
Gündemin bir diğer maddesinde Atatürk Mahallesi 1297 ada 7 parselde bulunan 76 metrekare Belediye Hissesinin hissedarına satışı konulu yazısı görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Kapaklı Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı da oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Ek bütçe konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün hüküm ve tasarrufu Belediyeye ait Karlı Mahallesi 51 nolu işyerinin 5 yıl süre ile kiraya verilmesi konulu yazısı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
 
İKİNCİ OTURUM YARIN
 
2064 ada 1 parselde yapılması planlanan okula maddi destek sağlanması ve bu doğrultuda yapılacak olan protokol için yetkisi verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile gönderilirken, Atatürk Mahallesi 973 ada 16 parselde 144.18 metrekarelik belediye hissesinin satışının yapılması konusu oy çokluğuyla meclisten geçti. Milli Eğitim Müdürlüğünün kullanmak üzere bir adet sedan aracın üç aylığına geçici olarak tahsis edilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, diğer ek gündem maddeleri ve önergelerde görüşüldü. Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri 6 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da ikinci oturumda görüşecek.

Haber/Faik Onur KAYA