Gözden kaçırmayın

Çetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdürÇetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan oturumda açılış ve yoklama yapıldı. Belediye başkan yardımcısı ve müdür unvanlı yönetici ataması hakkında meclise bilgi verilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis ek olarak sunulan 3 madde oy birliğiyle kabul edilerek gündeme eklendi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Bahçelievler Mahallesi 1418 ada 12 parselde bulunan 1 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin ilk maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, zabıta memurlarına verilecek fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi konulu yazı ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Karaağaç Mahallesi 727 ada 12 parselde bulunan 21 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazı oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde yer alan dolu kadro değişikliği konulu yazı ise oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Dolu Kadro Değişikliği konulu yazısının müzakeresini içeren beşinci gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilirken, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Bahçelievler Mahallesi 1076 ada 3 parselde bulunan 8 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satışı konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün dolu kadro değişikliği konulu yazısı oy birliği ile kabul edilirken, Canbazlar Caddesi Yol Düzenleme Yapım İşi için kredi kullanılması konulu yazısının müzakeresi plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.

İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLDİ
Fen İşleri Müdürlüğünün meydan tören alanı projesi yapım işi için kredi kullanılması konulu yazısının müzakeresini içeren dokuzuncu gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.Gündemin onuncu maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi 1107, 1108, 1109, 1110 adalar ile 3043 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği  konulu yazı oy birliğiyle İmar Komisyonuna gönderildi. Mali Hizmetler Müdürlüğünün ödenek artırımı konulu yazı, iklim değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğinin revize edilmesi konulu yazısı oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün İsmetpaşa Mahallesi 352 ada 9 parselin içkili yerler bölgesine alınması konulu yazısının görüşülmesini içeren gündemin on üçüncü maddesi oy çokluğuyla İmar Komisyonuna havale edildi.
HİSSE SATIŞLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Mali Hizmetler Müdürlüğünün Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin Genel Kurul Temsil yetkisi belirlenmesi konulu yazısının müzakeresini içeren gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündeme ek olarak sunulan ve on beşinci madde olarak görüşülen Karaağaç Mahallesi 226 ada 24 parselde bulunan 15,99 metrekarelik belediye hissesi ile on altıncı madde olarak görüşülen Mimar Sinan Mahallesi 412 ada 13 parselde bulunan 73,03 metrekarelik belediye hissesinin satışı oy birliğiyle kabul edildi. Eylül ayı meclis toplantısının ilk oturumu Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nin Kapaklı Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesini içeren gündem maddesinin o birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesiyle tamamlandı.
İKİNCİ OTURUM 5 EYLÜL’DE
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilk oturumda alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, ikinci oturumun 5 Eylül Pazartesi günü 14.00’da yapılacağını belirtti.
Haber/Sevay SÖNMEZ