Gözden kaçırmayın

Çetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdürÇetintaş: 19 Eylül bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür

Kapaklı Belediye Meclisinin Ekim ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşülüp karara bağlandığı oturumda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İlk olarak İmar Komisyonunun Pınarça Mahallesi 136 ada ve 137 ada arasında kalan isimsiz sokağa 2518 nolu sokak ismi verilmesinin uygun olduğuna yönelik kararı görüşülürken, komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyon raporları görüşülürken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Görev ve Çalışma yönetmeliğinin revize edilerek kabulünü içeren komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 21 ay süre ile Araç ve İş Makinası Kiralama konulu yazısına ilişkin ilgili komisyonun uygun olduğuna dair oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ
2023 yılı performans programının oy çokluğu ile kabul edildiği toplantıda Kapaklı Belediyesi  2023 Mali yılı ve izleyen iki yıla ait gelir ve gider bütçesinin 700 milyon olarak belirlenmesine ilişkin  ilgili komisyonun aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan  Sözleşmeli Personellerin Aylık Çalışma ücretinin belirlenmesine ilişkin ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edilirken, Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Araç tahsisi konulu yazısı ile ilgili komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi.
KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan sayılı Ödenek Aktarımı konulu yazısı ile ilgili komisyonun uygun olduğuna dair  oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.
Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan 1552 ada 4-5-6-7-8-9 parsellerin satış veya arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle satılması konusunda ilgili komisyonun uygun olduğuna ilişkin oy çokluğu ile aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan, “Sürdürülebilir Şehirler Projesi 2 Ek Finansman” kapsamında kredi kullanılması konusunda  ilgili komisyonun uygun olduğuna ilişkin oy çokluğuyla aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edilirken, Tarife Komisyonu mecliste görüşüldü. Kapaklı belediyesi 2023 Yılı Ücret Tarifesi konulu yazısı ile ilgili komisyonun almış olduğu karar red edilerek, 2022 yılında uygulanan ücret tarifesine yüzde 50 eklenilerek bulunan rakamın 2023 yılı Ücret Tarifesi olarak uygulanmasına oy çokluğuyla karar verildi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilk oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşülüp karara bağlandığı ikinci oturumda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Haber/Sevay SÖNMEZ