Gözden kaçırmayın

O kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmışO kadın sığınma evinden kendi isteğiyle ayrılmış


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), yeni kanunların görüşülmesi esnasında Saadet Partisinin önergesi üzerine söz alan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, emekli maaşlarının insanca yaşanabilecek seviyeye çıkarılmasını istedi ve “sizin geçinememek dediğiniz yaşayamamak” dedi.

Hamşıoğlu, İYİ Parti’nin emeklilere katkı sağlayacak bütün düzenlemeleri destekleyeceğini vurguladı.

BİZ BU VEBALE ORTAK OLMAYACAĞIZ İYİ Parti’nin Afyon kampında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun önüne atlayarak “karpuza bile ortak giriyoruz” diye feryat eden emeklileri hatırlatan Hamşıoğlu, kaynamayan tencerenin ateşini yüreklerinde hissettiklerini söyledi ve “ Biz, Allah’a karşı, milyonlarca yaşlıyı, milyonlarca emekliyi ağlatmanın vebaline ortak olacak kadar korkusuz değil; Allah korkumuzu muhafaza ediyoruz!” dedi.

BU KRİZİ SİZ BİZE YAŞATIYORSUNUZ İYİ Partili vekil, iktidarın “emekliye verilen zam mali disiplini bozuyor“ iddiasına ise İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını referans göstererek “Emekliye verilen ve mali disiplini bozduğu söylenen zammın yıllık maliyeti 66 milyar TL, kur korumalı mevduatın maliyeti bunun 41 katı! Yol, köprü, inşaat ihalelerine ödenen bunun 10 katı! Son 4 yılda kamu bankalarına hazineden aktarılan bunun tam 15 katı! 2023 yılı faiz giderleri bunun tam 20 katı! Şimdi, mali disiplini bozan emekliye yapılan zam mı? Yoksa, bu beşeri, sosyal, formel- hiçbir disiplinde izahı mümkün olmayan, zaten olmadığı için de bize bu krizi yaşayan politika ve uygulamalar mı?” sözleriyle cevap verdi.

“12 BİN 500 TL’YE EV BULAN OLURSA HERKESTEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM” En düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye çıkarılmasının geçim ve temel ihtiyaçlar noktasında yeterli olmadığını kira fiyatları ile ortaya koyan Hamşıoğlu “Çıkalım şuradan, Güvenlik Caddesinden yukarıya doğru yürüyelim, bağlı büyük sokakları gezelim; 12 bin 500 liraya “ev” bulabilen olursa, geleceğim, bu kürsüden herkesten özür dileyeceğim!” dedi.

Devletin görevinin vatandaşlarını yaşatmak olduğunu söyleyen Hamşıoğlu, “geçinmek zor”un ne demek olduğunu bildiklerini, devletlerin temel işlevinin ise vatandaşlarını asgari yaşam koşullarının altında yaşamaya mecbur bırakmamak olduğunu ancak bu dönemde asgari yaşam standardının altına düşmeyen emeklinin kalmadığını sözlerine ekledi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Hamşıoğlu sözlerini “Günlerdir vergi konuşuyoruz, öncesinde tasarruf konuştuk; Memlekette her türlü zenginlik kaynağı var bolluk, bereket yok! Emekliyi insanca yaşatamıyor olmak da bu yoklukla gerekçelendiriliyor ya yani; Belki, Edebali’ye kulak verdiğiniz, verdiğinizi söylediğiniz günlere dönmeli; Bil ki bereket, büyüklerle beraberdir.“ diyerek noktaladı.

Haber / Fatma Aladağ ASLANLI