Gözden kaçırmayın

6 aydır kayıp olan şahsın ormanda cesedi bulundu6 aydır kayıp olan şahsın ormanda cesedi bulundu

İddiaya göre hesabı kendi hesabından göndermemesi üzerine çıkan tartışma sonrası işletme sahiplerinin şikayeti üzerine Kapaklı polisi harekete geçerken, işletmecilere kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttığı iddia edilen şahsın aslında Çerkezköy Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Utku Yılmaz olduğu belirlendi. Kimliğindeki fotoğrafla normal halinin uyuşmadığı iddiasıyla karakola götürülüp ifadesi alındığı iddia edilen Yılmaz hakkında karakolda tutanak tutuldu.

AKAY’IN TALİMAYITLA SORUŞTURMA AÇILDI

Tutulan tutanakla birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne durumun bildirilmesinin ardından Özel Kalem Müdürü Utku Yılmaz izne ayrılırken, yaşanan olayın ardından 2014 yılından bu yana Belediye Başkanı Vahap Akay’ın en yakınındaki isme Akay’ın talimatıyla idari soruşturma açıldı. Öte yandan Utku Yılmaz’ın Cumhuriyetin 100.Yıl kutlamalarında Akay’ın yanında görülmemesi de dikkatleri üzerine çekmişti.

MÜZİKHOLDE KENDİNİ CUMHURİYET SAVCISI OLARAK TANITMIŞ

Çerkezköy siyasetinde ve CHP kulislerinde dillendirilen olaya göre, 28 Ekim gecesi Kapaklı’daki bir müzikhole gidip burada alkol aldığı öğrenilen Çerkezköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Utku Yılmaz’ın sabah 05.00’te gelen hesabı kardeşinin hesabından ödeyeceğini söylemesi üzerine işletme sahipleri de “Siz kendi hesabınızdan neden göndermiyorsunuz. Neden başkasının hesabından ödeme yapıyorsunuz” demesi üzerine “Ben memurum” ifadesini kullandığı iddia edilen Utku Yılmaz’ın mekan sahipleri ile arasında çıkan sözlü tartışma sonucu kendini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttığı, yaşanan tartışmanın ardından mekan sahiplerinin “Savcı olmanız bu şekilde davranmanızı gerektirmez” demeleri üzerine çıkan tartışmada işletmecilerin durumu polise bildirdiği öğrenildi. İddia üzerine polisin yaptığı kimlik kontrolündeki fotoğraftan şüphelenmesi üzerine karakola götürülen Utku Yılmaz’ın burada ifadesi alındı.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İhbar üzerine polis ekipleri eğlence mekânına gelirken, yaptıkları incelemede kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişinin Çerkezköy Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak çalışan Utku Yılmaz olduğunu belirledi. Polis ekipleri tarafından Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp ifadesi alınan Utku Yılmaz ile ilgili tutanak tutulup, yaşanan bu olay Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na bildirildi. Yaşanan bu olayın ardından 28 Ekim tarihinden bu yana Çerkezköy Belediyesi’ndeki görevine gelmeyerek izin kullandığı kaydedilen Utku Yılmaz ile ilgili Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatı ile idari soruşturma başlatıldığı ifade ediliyor.

İDDİALARI YALANLADI

Olay sonrası kendisine telefon ile ulaştığımız Utku Yılmaz ise böyle bir olayın yaşanmadığını, olayın iç yüzünün anlatıldığı gibi olmadığını ifade ederek iddiaları yalanlayıp kendisine bir kez daha iftira atılarak itibar suikastı yapıldığını iddia etti. Öte yandan Utku Yılmaz ile ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın talimatıyla başlatılan idari soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.