Gözden kaçırmayın

Platonik aşık dehşet saçtı! 1 ölü, 1'i polis 4 yaralıPlatonik aşık dehşet saçtı! 1 ölü, 1'i polis 4 yaralı

Önceki gün Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Elba Bant’daki işçilerin grev çadırına giden MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, meclis üyesi Erdal Çelik ve partililer işçilerle bir araya gelerek Petrol-İş Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya’dan bilgiler aldı.

 

HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Petrol-İş Genel Mali Sekreter. Mehmet Kaya,” 8. dönem sözleşme görüşmesini sürdürdüğümüz Elba Bant’ta şu an yaklaşık 210 üyemiz çalışıyor. Petrol-İş ile Elba Bant arasında 8. dönem toplu pazarlık süreci 23 Mayıs’ta yapılan ilk toplantıyla başladı ve bugüne kadar taraflar arasında sonuncusu 9 Eylül’de olmak üzere 8 görüşme gerçekleştirildi. Ancak başta ücretler olmak üzere üyelerimizin sosyal hakların geliştirilmesine dönük taleplerin işveren tarafından kabul edilmemesi ile bugün grevimizi kamuoyuna ilan ettik. İlk örgütlülüğümüzden bugüne çalışma ilişkileri bağlamında iyi ilişki sürdürdüğümüz Elba Bant işvereninin, üretimin durmaması ve artması için gerekli özveriyi gösteren, her türlü zorluğa katlanan üyelerimizin taleplerine kulak tıkamasının iş barışına zarar verdiğini bir kez daha tekrar ediyoruz. Ve işvereni bir kez daha üyelerimizin taleplerini dikkate alarak toplu pazarlık masasına davet ediyoruz” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, haklı mücadelelerinde çalışanların yanlarında olduklarını belirterek,” Emek en yüce değerdir. Petrol-İş haklı bire davada mücadele ediyor. Bizlerde bu alın terinin davasında sonuna kadar onlarla birlikteyiz” şeklinde konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA