Gözden kaçırmayın

‘Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar’ semineri düzenlendi‘Mutlu Çocuklar, Umutlu Yarınlar’ semineri düzenlendi

Optimed Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Meme Kanseri Bilgilendirme’ semineri, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal’ın katılımıyla yapıldı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Op. Dr. Hakan Sunal, seminerde meme kanseri hakkında bilinmeyenleri ve alınması gereken tedbirleri anlatarak, özellikle kadınların bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Meme kanserinin önemine, risk faktörlerine, genetik yatkınlığa ve hormonal etkilerine değinen Sunal, erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğuna vurgu yaptı. Kadınlara, her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarının önemini belirten Sunal, “Meme kanseri, akciğer kanserinden sonra dünyada en sık görülen kanser türüdür. Erken dönemde ağrı yapmaz ve belirgin bir semptom göstermez. Ancak ilerledikçe memede kitle, şişlik, meme başı akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabilir” şeklinde konuştu.

BROŞÜRLER DAĞITILDI

Kadınların büyük ilgi gösterdiği seminerde, meme kanserinde erken teşhisin önemi bir kez daha vurgulanırken, katılımcılara farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı. Marmaraereğlisi Belediyesi, bu tür etkinliklerle halk sağlığını koruma ve toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Haber / Dilek Hilal DURAN