Gözden kaçırmayın

Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşu coşkuyla kutlanacakCumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşu coşkuyla kutlanacak

Cuma günü saat 14.00’de gerçekleştirilen açılışa; AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay ve yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, İHH İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İHH gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

TERÖRÜ LANETLEDİ

İnsani Yardım Derneği (İHH) Çerkezköy Temsilcisi Ercan Bulduk konuşmasında ülkenin tam bağımsızlık yolunda yapı taşlarından olan TUSAŞ’A yapılan hain saldırıyı nefretle kınarken, şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Bulduk, “ Buradan diyoruz ki; coğrafyamızda uygulanmak istenen planların farkındayız. Kıymetli dostlarımız, sakın unutmayalım terör neredeyse Siyonizm oradadır. Bu planları uygulamaya sokan küresel emperyalistler ve maşaları, emellerine ulaşamayacaklardır. Bu bağlamda terörün her türlüsünü lanetliyorum” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfının 1995 yılında resmi olarak kurulduğunu ifade eden Bulduk, “ İnsani yardım kapsamında yerel ve uluslararası ölçekte çalışmalar yapan, kâr amacı gütmeyen, varlığını -vakıf senedinde de belirtildiği üzere- ulusal ve uluslararası mevzuatlara dayandıran Türkiye merkezli bağımsız bir sivil toplum kuruluşudur. İHH, kuruluş amacı ve faaliyetleri gereği hak temelli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Kurulduğu günden bu yana dünyanın altı kıtasında ve 123 ülkede insani yardım, insani diplomasi, hak savunuculuğu, arama kurtarma, acil yardım, sağlık, eğitim ve krizlerin çözümü, yaralarının sarılması konularında çalışmalar yapar, bu çalışmaları yaparken bölge, din, dil, ırk, yaş, cinsiyet veya mezhep farkı gözetmez. İhtiyacın olduğu her yeri kendisine faaliyet alanı olarak belirlemiş olan İHH, bu misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada; savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgeleri, afet bölgelerini ve yoksulluk olan ülke ve bölgeleri öncelemektedir. İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı faaliyette bulunduğu coğrafyalarda kalıcı çözümler üretebilmeyi ve kalıcı projeler hayata geçirmeyi hedeflemektedir. Temel insan hakları felsefesine ve ilkelerine bağlı kalarak temel insan haklarını yeniden yorumlamaya, korumaya ve hızla değişen dünyada temel insan hakları konularındaki olumlu ve olumsuz gelişmeleri anlamaya dair faaliyetlerde bulunur. Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Çerkezköy Temsilciliği olarak vakfımızın misyonuna uygun faaliyetler için bir araya gelen gönüllülerimizle iyilik yolunda sizlerin destekleri ile fedakârca çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bugün burada ‘iyilik her zaman her yerde’ sloganımızla Çerkezköy’de faaliyetlerimizi daha verimli hale getirmek ve iyiliğin merkezi olabilmek için dernek ofisimizin açılışını yapmaktayız. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığınız için siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FİLİSTİNDEKİ KARDEŞLERİMİZE YÖNLENDİRECEĞİZ

Yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere vatandaşların desteklerini iyilik hareketi olarak ulaştırdıklarını ifade eden Bulduk, “ Pandemi döneminde kaymakamlık bünyesinde oluşturulmuş olan vefa destek ekibi ile birlikte hizmet verdik. 6 Şubat depreminde bölgeye 11 araçlık temel ihtiyaç maddeleri gönderdik, 15 adet iş makinası ve 50 kişilik iş gücü takviyesi ile bölgede hizmet verdik. İlçemize gelen depremzede kardeşlerimizin buradaki ev ve eşya ihtiyaçlarını hep birlikte el birliğiyle çözdük. Savaş mağduru mülteci kardeşlerimize Ensar olup acılarını dindirmek için mücadele ettik. Dünyayı kana bulayan küresel emperyalist ve Siyonist teröristlere karşı bilinçlendirme çalışmalarımızla, eylemlerimizle farkındalık oluşturduk ve burada gerek kermeslerle gerek farklı yollarla sizden gelen bağışları Filistin’e Gazze’ye sıcak yemek, ilaç ve tıbbi malzeme olarak yönlendirdik. Bugün ve yarın yapacağımız açılış ve kermeslerimizden toplanacak olan gelirleri de yine Filistin’deki kardeşlerimize yönlendireceğiz” diye konuştu.

KERMES DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dualarıyla İnsanı Yardım Vakfı’nın (İHH) Çerkezköy İlçe Temsilciliğinin kurdelesi kesilip açılışı yapıldı. El emeği göz nuru ürünlerin satışa sunulduğu kermesten elde edilecek gelirin Filistin’e bağışlanacağı kaydedildi.

Haber/Semih SARMA