Gözden kaçırmayın

İHH Çerkezköy’de temsilcilik ofisi açtıİHH Çerkezköy’de temsilcilik ofisi açtı

Cumhuriyetin ilan edilişinin 101. yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı kutlamaları 28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak.

KUTLAMA PROGRAMI İSE SAAT 09.30’DA BAŞLAYACAK
29 Ekim Salı günü düzenlenecek olan kutlama programı ise saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü Cumhuriyet Meydanı'nda tebrikleri kabul etmesi ile başlayacak. Kutlamalar saat 10.00’da Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Çerkezköy Gençlik ve Spor Futbol Sahası'nda devam edecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Cumhuriyetimizin 101’nci yılı münasebetiyle Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirecek.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLECEK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşu ile ilgili konuşmasını gerçekleştirmesinin ardından ‘Atamdan Emanet’ adlı şiir okunacak. Çeşitli dallarda yarışmaya katılıp dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi sunulacak. Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Çerkezköy TSO Trakya Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Tekirdağ yöresi Halk Oyunları ve Zeybek gösterisinin ardından bayrak gösterisi yapılacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi bando takımının gösterisinin ardından program geçiş töreni ile sona erecek.

 

CUMHURİYET KOŞUSU YAPILACAK

Etkinlikler kapsamında Çerkezköy Belediyesi tarafından Çerkezköy’ün kurtuluş yıl dönümüne özel 2 kilometre halk koşusu, 100 metre hoş geldin şampiyon çocuk koşusu gerçekleştirilecek. Saat 14.30’da gerçekleştirilecek koşuda erkekler ve kadınlar kategorisinde birinci olana tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. Çocuk kategorisinde ise ilk üçe girenlere hediye çekilişi verilecek.

 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK


 Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Salı günü Fener Alayı düzenlenecek. Çerkezköy Belediyesi önünden saat 19.30’da başlayacak olan Fener Alayı’nda bayraklar ve meşaleler ile Çerkezköy Kent Parka marşlar söyleyerek yürünecek.

 

HAKAN ALTUN SAHNE ALACAK
 Fener Alayı’na katılan kortejin Çerkezköy Kent Park’a ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay  günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Saat 20.30’da ise ünlü sanatçı Hakan Altun sahneye çıkarak Çerkezköylüler için konser verecek.

 

Haber/Faik Onur KAYA