Güney Bebeğe nefes ol

SMA Tip 1 ilerleyici kas hastalığı ile mücadele eden 9 aylık Güney bebeğin, tedavisi için ihtiyacı olan Zolgensma ilacına ulaşabilmesi amacıyla başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Bölgede Gündem 17.07.2023 16:25:00 0
Güney Bebeğe nefes ol

 

Kampanyada 7 ayda yüzde 30’a ulaştıklarını belirten baba Salim Elmacı, “İlaç için ihtiyacımız olan paralar büyük paralar. Bölgemizde yüzlerce fabrika ve yüzlerce iş insanı var. Tüm hayırseverlerimizden, sanayicilerimizden ve iş insanlarımızdan destek bekliyoruz” dedi. 

 

Ergene’de yaşayan ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan Salim Elmacı ile ev hanımı eşi Nurcan Elmacı’nın, SMA Tip-1 teşhisi konulan 9 aylık oğulları Güney Elmacı için Tekirdağ Valiliği’nin onayıyla başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. 

 

 

 

 

YÜZDE 30’A ULAŞILDI

Doğumundan bir hafta sonra alınan topuk kanıyla oğluna SMA Tip-1 teşhisi konulduğunu belirten baba Salim Elmacı, “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında oğlum doğduktan bir hafta sonra topuk kanı alındı ve SMA Tip 1 teşhisi konuldu. 

 

İlerleyici bir kas hastalığı olan SMA ile savaşan yavrumuzun tedavisi için Zolgensma isimli ilaca ihtiyacımız var. Valilik izni ile kampanya başlattık. Şu ana kadar yaklaşık yüzde 30’a ulaştık” dedi.

 

“MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”

 

Döviz kurundaki artışın kampanyayı da olumsuz etkilediğini ifade eden Elmacı, “Dolardaki artış nedeniyle, ihtiyacımız olan para da artıyor. Evladımızı kaybetmek istemiyorum. Bu hastalığın çaresi var. Çare biziz; insanlar, yardımsever insanlar. Duyarlı vatandaşlarımız ev harcamalarından, pazar paralarından ayırdıkları paraları bağışlıyorlar. Ama bununla bitecek bir kampanya değil. İlaç için ihtiyacımız olan paralar büyük paralar. 

 

Bölgemizde yüzlerce fabrika ve yüzlerce iş insanı var. Yavrumuzun tedavisi için ihtiyacı olan ilaca ulaşabilmesi için tüm hayırseverlerimizden, sanayicilerimizden ve iş insanlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10