Gözden kaçırmayın

Edirnespor ilk galibiyetini Kırıkkale karşısında elde ettiEdirnespor ilk galibiyetini Kırıkkale karşısında elde etti

Mimar Sinan Spor Salonunda önceki gün oynanan karşılaşmayı Beyhan Erbilgin, Bora Çevik ve Sedat Erkol yönetti. Karşılaşmanın ilk periyodunda iki takımda etkili bir oyun ortaya koydu. Edirne DSİ’den  Weathersby’in sayılarına konuk ekip Çankaya Üniversitesi Şule ile cevap verdi. İki takımında etkili olduğu karşılaşmanın ilk periyodu 15-15’lik eşitlikle tamamlandı.

EDİRNE DSİ BASKETBOL TOPARLANDI

Karşılaşmanın ikinci periyodunda savunmasını sertleştiren Edirne DSİ Basketbol rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek farkı açtı. Konuk ekip Çankaya Üniversitesi periyodun ilerleyen bölümlerinde farkı indirmesini bildi. Bu periyotta rakibine 20-16’lık üstünlük kuran Edirne DSİ Basketbol karşılaşmanın ilk devresini 35-31 önde tamamladı.

FARK AÇILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun kontrolünü elinde tutan Edirne DSİ Basketbol farkı da çift hanelere çıkardı. Çankaya Üniversitesi yeniden toparlandı ve farkı da indirdi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın üçüncü periyodunda rakibine 23-18 üstünlük kuran Edirne DSİ Basketbol final periyoduna ise dokuz sayılık üstünlükle girdi.

WEATHERSBY 30 SAYI İLE YILDIZLAŞTI

Final periyodunda Edirne DSİ Basketbol savunmasını sertleştirirken, Çankaya Üniversitesi ise bulduğu sayılarla farkı indirmeye çalıştı. Bu periyota da üstünlüğünü sürdüren Edirne DSİ Basketbol karşılaşmadan da 77-64 galip ayrılmasını bildi. Edirne DSİ Basketbol’da maçın en skorer ismi  30 sayıyla Zakyıa Jaloıse Weathersby olurken, , Kübra Boğa 11, Beril Arık 14 ve Niray Sena Aral 12 sayı ile çift hanelere ulaşan isimler oldu. Rakip takım Çankaya Üniversitesinde en skorer  18 sayı ile Şule Aktaş olurken, İrem Aleyna Akat 14, Betül Özcan ve Işılay Eğin ise 7’şer sayı kaydetti.

Haber/Şaban KARDEŞ