Gözden kaçırmayın

Tekirdağ’da katliam gibi kazaTekirdağ’da katliam gibi kaza


Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Namık Kemal Bulvarı’nda bir haftadır akan lağım suyu mahalleyi baştan aşağıya sararken, saatlerce akan lağımın yaydığı pis kokulara maruz kalan vatandaşlar ise çoğu noktadan lağım sularına basarak geçmek zorunda kalıyor.
TEPKİ GÖSTERDİLER
Çerkezköy Namık Kemal Bulvarında lağım suyunun açık bir şekilde akmasına tepki gösteren vatandaşlar, suyun toplandığı alanın hastalıklara davetiye çıkardığını ve çevreyi tehdit ettiğini belirterek çirkin görüntüye yetkililerin çözüm bulmasını istedi. Akan lağım suyunun gün boyu yüzlerce kişinin geçtiği bölgenin hemen yanı başından geçtiğine dikkat çeken vatandaşlar, çevreye kötü kokuların yayıldığını ve hastalıklara davetiye çıkarıldığını ifade etti.
ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
TESKİ yetkilileri duruma müdahale etmezken, çoğu mahalle sakini bu durumu TESKİ yetkililerine bildirmek yerine sadece seyretmeyi seçiyor. Yola akan ve hem koku hem görüntü kirliliği oluşturan lağım sorununu TESKİ yetkililerine bildirerek çözüm bulunmasını isteyen bazı duyarlı vatandaşlar da “Bu manzara ne mahallemize, ne ilçemize, ne de ilimize yakışmıyor. TESKİ yetkililerinin bir an önce bu sorunu çözmesini bekliyoruz” dedi.
Haber/Faik Onur KAYA