Sizce de bu işte bir terslik yok mu?

Çerkezköy’de konut sorunu o kadar çok arttı ki, vatandaş çareyi bitmemiş binalara taşınmakta buluyor.

Çerkezköy 21.06.2024 14:23:00 0
Sizce de bu işte bir terslik yok mu?

Görüntüdeki bitmemiş binanın en üst katına taşınan ailenin nasıl bir düşence sonrası buraya taşınmayı kabul etmesi merak konusu. Çerkezköy'de konut sorunu artık o kadar büyüdü ki, kiralık ev bulmak neredeyse bir lüks haline geldi. Vatandaşlar, bitmemiş evlere taşınarak çareyi kendi başlarına bulmaya çalışıyorlar.

 

BİTMEMİŞ EVLERE TAŞINIYORLAR

 

Çerkezköy'de kira ve konut fiyatları hızla artarken, kiralık ev bulamayan vatandaşlar çareyi bitmemiş evlere taşınmakta buluyorlar. Eksik tesisatlar, tamamlanmamış odalar ve yarım kalmış duvarlar, bu manzaralar bile vatandaşı eve taşınmakta alı koymuyor.

 

SORUNU ORTAYA KOYAN KARE

 

Bağlık Mahallesinde objektiflerimize takılan bu kareler, düşündürürken konut ve barınma sorununu da bir kez daha gözler önüne serdi. Bir macera filminde yaşar gibi hayatını idame ettirmeye çalışan vatandaşların konut sorununa nasıl çözüm bulunacak bunlar kocaman bir soru olarak duruyor. Her yıl ortalamanın üzerinde göç alan Çerkezköy ve Kapaklı’da buna benzer manzaraları görmek çok zor değil. Kim bilir buraya taşınan bina sakini nasıl bir karar sonrası taşınmayı tercih etti. Zira artan kira fiyatları geçinmeyi zora sokarken kiralık ev bulmak neredeyse imkansız. Vatandaşlar, yarım kalmış evlerde tam mutluluğu buluyor. Vatandaşlar kendince çözümü buluyor da, devlet nasıl adımlar atıp da bu sorunu çözecek bunu da hep beraber yaşayarak göreceğiz. 

 

 

BİNA SAHİBİNDEN CEVAP GELDİ

 

Haberimizin ardından bina sahibinin bir yakını gazetemize ulaşarak konunun içyüzünü anlattı. Arayan vatandaşın açıklamasına göre bina sahibi her katı bir çocuğu için ayırmış ve dairesi biten ve gelmek isteyen kişide binaya taşınıyor. Biz haberimizde, Çerkezköy’deki konut sorununa değinmek için konuyu ele almıştık. Vatandaşın açıklamasını da sorumlu gazeteciliğin gereği ve cevap hakkı olarak yazıyoruz.

Haber / Şaban KARDEŞ 

 

 


0282 747 65 10