Gözden kaçırmayın

Çorlu’nun coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldıÇorlu’nun coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı

İçkili bölge talebi konusunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesinin ardından Meclis Üyesi Fahri Sangdıç tarafından okunan İçişleri Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından 2 Mart 2022 tarih ve 2022/54 sayılı meclis kararının sehven yapılan sayı hatası sebebiyle iptal edilerek yeniden düzenlenmesi konusu görüşülerek oy çokluğuyla belediye meclisinde kabul edilirken, mahalle sınırlarının belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.
 
BAŞKAN SARIKURT’A MUVAFAKATNAME VERİLDİ
 
Daha sonra Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okunan İmar Komisyonu raporu tek tek okunup oylanarak kabul edildi. İmar Komisyonu Raporu’nun kabul edilmesinin ardından, Yeni Cami’de yapılması gereken rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin Çorlu Belediyesi tarafından yapılması ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayına sunulması için İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile protokol yapılabilmesi amacıyla Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a muvafakatname verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
 
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
 
Çorlu Belediyesi Ödül Yönetmeliği’nin revize edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, Nisan ayı meclis toplantısının birinci oturumunda görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Gençlik ve Spor Festivali’nde yapılacak olan yarışma konusunun yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından sona erdi.
 
Haber / Sevay SÖNMEZ