Gözden kaçırmayın

Yüceer, mahalle muhtarları ile bir araya geldiYüceer, mahalle muhtarları ile bir araya geldi

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesine yönelik soruşturmayla ilgili de bilgi veren Yerlikaya, "CİMER'e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 soruşturma başlatılmış, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı proje çalışmalarını yürütmüş, tamamlamıştır. Sağlık Bakanımız ki bugün açıklama yaptı, Adalet Bakanlığımız bugün X'te açıklamayı yaptı ve İçişleri Bakanlığımız, bakın üç bakanlığın ortak çalışmasıyla haksız kazanç elde etmek için cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızlardan 47 şüpheli hakkında 16.10.2024 tarihinde iddianame hazırlanmış ve 22'si tutuklu bulunan bu şüphelilerle ilgili yargılama süreci başlamış ve devam etmektedir” dedi.

 

KONU YARGIDA

Soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle devam ettiğini ifade eden Yerlikaya, “ Artık konu yargıdadır ve biz hep birlikte yüce milletimiz adına oradan nasıl bir karar çıkacağını göreceğiz ve temennimiz odur ki bu vicdanlarımızı yaralayan, bizleri üzen olayların, suçların hiç olmaması. Ama dediğim gibi ta mayıs ayından itibaren bir annenin CİMER'e yapmış olduğu ihbarla birlikte sağlık il müdürlüğümüz, sağlık bakanlığımız, adalet bakanlığımız, savcılarımız, savcımız ve İstanbul mali şube ekipleri, planlı, projeli, sabırla, titizlikle bu olayı aydınlatmış ve yargılama süreci de devam etmektedir" diye konuştu.

HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden hastanelerle ilgili yeni karar aldı. Bakanlık, bazı bebeklerin yoğun bakım ünitesinde ölümlerine ilişkin soruşturmada adı geçen hastanelerden Çorlu'daki Özel Reyap Hastanesi'nin ruhsatını iptal etti. Karar, hastane yönetimine gece yarısı İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tebliğ edildi. Polis, ruhsat iptal kararıyla ilgili hastanede tutanak tuttu. Ruhsatın iptal edilmesinin ardından sabah saatlerinden itibaren hastanedeki hastalar da yakınları tarafından alınmaya başlandı.

Haber/Şaban KARDEŞ