Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini artırmayı hedefleyen çalıştayda, Dr. Öğr. Üyesi UÇUK’un geleneksel bir lezzet olan çullamayı “Dubai çikolatası”na dönüştürerek farklı bir yorumla sunması büyük ilgi topladı.
ÖNEMLİ BİR ADIM
Bu yenilikçi yaklaşım, Kahramanmaraş’ın gastronomi turizmi açısından uluslararası alanda tanıtımı için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Çalıştayda, Kahramanmaraş turizminin geleceği için alınacak aksiyonlar ve orta vadeli projeler detaylı bir şekilde ele alındı. Etkinlik, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Oniki Şubat Belediyesi ve Bitlis Eren Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirildi. Çalıştay sonunda, Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, turizme katkılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Uçuk’a takdimde bulundu.
ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI
Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Uçuk, çalıştayın ardından yaptığı açıklamada, “Bu deneyimden yola çıkarak Şarköy ve Tekirdağ için de benzer projeler geliştirmek adına çalışmalarımıza başladık. Bölgesel değerlerimizi uluslararası düzeyde tanıtmak için bu tür projelerin önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber / Fatma ALADAĞ ASLANLI
Yorumlar
Yorum Yap