Gözden kaçırmayın

Yüceer, mahalle muhtarları ile bir araya geldiYüceer, mahalle muhtarları ile bir araya geldi


UEFA tarafından, yaptığı bozkurt selamı sebebiyle hakkında soruşturma açılan ve 2 maçtan men ile cezalandırılan Merih Demiral’a destek meclis kürsüsünden İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu’ndan geldi.

Hamşıoğlu, UEFA Disiplin Yönetmeliğinde, “siyasi, ideolojik, dini veya ırksal propaganda içeren her türlü davranışı" yasaklayan maddesinin istavroz çıkaran futbolcular için uygulanmamasını referans göstererek, milli futbolcumuza karşı başlatılan soruşturmanın çifte standart, iki yüzlülük olduğunu ifade etti.

HEPİMİZ BOZKURDUZ

Hamşıoğlu, Dışişleri Bakanlığı’na UEFA’nın soruşturma kararına verdiği tepki için teşekkür ederken, kınama metninde yer aldığı şekliyle Bozkurt’un ‘tarihi ve kültürel bir sembol’ değil; adlı adınca, dolu dolu, Türk Mileti’nin paralarında bulunan, armalarında bulunan, bayraklarında, tuğlarında bulunan milli sembol olduğunun altını çizdi ve sözlerini “Hepimiz Bozkurduz! Hiç kimseye, hiçbir kuruluşa, hiçbir Türk’ün kimliğini ifade etmesini engelleme, yasaklama, soruşturma haddini tanımıyoruz.” diyerek noktalarken, kürsüden bozkurt selamı yaparak indi.

Haber / Dilek Hilal DURAN